Persbericht

01-11-2018

‘Vedge by Friedjof Kempenaar’: vegan catering met lef!

Grand Catering en chef-kok Friedjof Kempenaar bieden volledig veganistisch cateringconcept aan

Grand Catering en chef-kok Friedjof Kempenaar presenteren samen het nieuwe cateringlabel ‘Vedge by Friedjof Kempenaar’. Een inspirerend concept met uitsluitend veganistische gerechten van niveau.

 

Vegan inspireert!

Op deze Wereld Veganisme Dag introduceert Grand Catering haar label ‘Vedge by Friedjof Kempenaar’ dat een volledig vegan evenementinvulling aanbiedt. Na een succesvolle kick off in april van dit jaar stelde Grand Catering – bekend om haar duurzame concepten – samen met chef-kok Friedjof Kempenaar een smaakvol en creatief assortiment samen om in te spelen op de groeiende vraag naar veganistische gerechten. De vegan markt wint immers terrein en de consument vervangt steeds vaker vlees en/of vis door plantaardige producten. ‘Vedge’ ziet het als een uitdaging om haar gasten mooie en spannende gerechten te presenteren, zonder dat dierlijke producten in het menu worden gemist. Dit vernieuwende concept speelt zo goed in op de duurzame statements van bedrijven.

 

Culinaire mindf*ck

Chef-kok Friedjof Kempenaar bedacht onder meer een uitgebreid en gedurfd vegan menu: een ‘culinaire mindf*ck’ waarbij niets is wat het lijkt. ‘Traditionele’ zwarte en groene olijven die niet van een olijfboom afkomstig zijn, maar gemaakt van heerlijke hummus. In plaats van haantjes aan het spit een grillkast vol bloemkolen, geserveerd met een kruidige tikka masala. Kortom: heerlijke, gedurfde en eerlijke gerechten met een twist. Het zorgvuldig doordachte menu van ‘Vedge’ sluit tevens aan bij de meeste dieetwensen, waardoor een grote groep eters in één keer wordt bediend. Het vegan culinaire assortiment is lactosevrij en voor 80% glutenvrij – een mooie bijkomstigheid om zo bij events vaak aan een lange lijst van allergieën & dieetwensen te voldoen.

 

Intensieve voorbereiding

Friedjof Kempenaar – overigens zelf een gematigd vlees- en viseter – begon in 2014 met zijn eerste Vega Pop-up restaurant. Uit frustratie, want volgens de chef-kok was er weinig creativiteit te ontdekken in de veganistische keuken. Lange tijd sleutelde hij aan de receptuur en trainde zichzelf om hoogwaardige gerechten te bereiden. Geen boter, geen room, geen eieren: Kempenaar moest het wiel opnieuw uitvinden en zocht naar kwalitatieve alternatieven om te kunnen koken op het wenselijk hoge niveau. Grand Catering heeft hierbij een passend assortiment veganistische producten samengesteld voor een compleet evenement. Zoals veganistische wijnen en kleding voor de bediening van o.a. biologisch katoen.

 

Leveranciers

Om aan te sluiten bij de vegan lifestyle werkt ‘Vedge’ samen met bewuste leveranciers. Zo heeft het cateringlabel een botanisch frisdrankassortiment met aandacht voor het productieproces en oog voor verantwoorde ingrediënten. Ook de koffie en thee die geserveerd wordt is biologisch.

 

Over Grand Catering

Grand Catering ondersteunt haar klanten in het realiseren van een uitgekiend cateringconcept. Elke dag doen wij er alles aan om de visie en ideeën van onze opdrachtgevers tot stand te brengen. Zowel in uitvoering als in een prikkelende omgeving. Grand Catering gebruikt zoveel mogelijk biologische en duurzame seizoensproducten, vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en met gegarandeerde herkomst. Daarom werken we uitsluitend samen met leveranciers van verantwoorde producten. Minder energieverbruik, minimalisering van watergebruik en logistieke efficiëntie zijn daarbij belangrijke speerpunten. Zo streven wij te allen tijden naar een zorgvuldige balans tussen mens, planeet en winst. Winst voor de organisatie, maar ook voor het milieu en alle mensen binnen en buiten onze organisatie. Met ‘Vedge’ willen wij onze ideeën met onze gasten delen en ze inspireren om op een positieve wijze samen met ons de wereld een stukje mooier te maken.